Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Για ποιους είναι η Βασιλεία των Ουρανών;

Για ποιους είναι η Βασιλεία των Ουρανών;
Για όλους τους ανθρώπους, όπως τονίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία ή μόνο για 144.000 εκλεκτούς, όπως ισχυρίζεται η αμερικανική πολυεθνική εκδοτική εταιρία (με θρησκευτικό μανδύα) Σκοπιά;
«Άφετε τα παιδία και μη κωλύετε αυτά ελθείν προς με.
Των γαρ τοιούτων εστίν Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ»

Τι λέει η Αγία Γραφή; Τι λέει ο Χριστός; 
Τι λέει το «Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο»;

Ματθ. 3:3 «… παραγίνεται Ιωάννης ο βαπτιστής κηρύσσων εν τη ΕΡΗΜΩ της Ιουδαίας και λέγων: μετανοείτε, ήγγικε γαρ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ»

Ματθ. 4:17-18  «Από τότε ήρξατο ο Ιησούς κηρύσσειν και λέγειν : μετανοείτε, ήγγικε γαρ η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ»

Ματθ. 1-3 «Ιδών δε τους όχλους ανέβη εις το όρος … λέγων : μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι, ότι αυτών εστίν Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ»

Ματθ. 5:10 «μακάριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν δικαιοσύνης, ότι αυτών εστίν η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ»

Ματθ. 5:12 «χαίρετε και αγαλλιάσθε, ότι ο μισθός ΥΜΩΝ πολύς ΕΝ ΤΟΙΣ ΟΥΡΑΝΟΙΣ»

Ματθ. 5:19 «Ος εάν ουν λύση μιαν των εντολών τούτων των ελαχίστων και διδάξη ούτω τους ανθρώπους, ελάχιστος κληθήσεται ΕΝ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ. Ος δ'αν ποιήση και διδάξη, ούτος μέγας κληθήσεται ΕΝ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ»

Ματθ, 5: 20-21 «Λέγω γαρ υμίν ότι εάν μη περισσεύση η δικαιοσύνη υμών πλείον των γραμματέων και Φαρισαίων, ου μη εισέλθητε ΕΙΣ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑΝ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ»

Ματθ. 6:20  «θησαυρίζετε δε υμίν θησαυρούς ΕΝ ΟΥΡΑΝΩ, όπου ούτε σης ούτε βρώσις αφανίζει, και όπου κλέπται ου διορύσσουσι ουδέ κλέπτουσιν»

Ματθ. 7:21 «Ου πας ο λέγων μοι Κύριε, Κύριε, εισελεύσεται ΕΙΣ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑΝ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ, αλλά ο ποιών το θέλημα του πατρός μου του εν ουρανοίς.» (και εξεπλήσσοντο οι ΟΧΛΟΙ επι τη διδαχή αυτού, Ματθ 7:29 )

Ματθ. 8:11 «Λέγω γαρ υμίν ότι πολλοί από ανατολών και δυσμών ήξουσι και ανακληθήσονται μετά Αβραάμ και Ισαάκ και Ιακώβ ΕΝ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ»

Ματθ. 10:8  «πορευόμενοι δε κηρύσσετε λέγοντες ότι ήγγικεν Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ»

Ματθ. 11:12-13 «ο δε μικρότερος ΕΝ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ μείζων αυτού εστιν. Από δε των ημερών Ιωάννου του Βαπτιστού έως άρτι η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ βιάζεται και βιασταί αρπάζουσιν ΑΥΤΗΝ»

Ο Ιησούς συνεχίζει να μιλάει στους όχλους, με παραβολές,  για τη Βασιλεία των Ουρανών (γιατί άραγε μιλάει σε όλους για μια βασιλεία, η οποία δήθεν θα είναι μόνο για 144.000 εκλεκτούς της Σκοπιάς; «όχλοι πολλοί» Ματθ, 13:3)

Ματθ. 13:11 «ο δε αποκριθείς είπεν αυτοίς: ότι υμίν δέδοται ΓΝΩΝΑΙ τα μυστήρια της ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ.»

Ματθ. 13:24 «Άλλην παραβολήν παρέθηκεν αυτοίς, λέγων : ωμοιώθη η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ανθρώπω σπείραντι…»

Ματθ. 13:31 «Άλλην παραβολήν παρέθηκεν αυτοίς λέγων: ομοία εστίν Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ κόκκω σινάπεως …»

Ματθ. 31,33 «Άλλην παραβολήν ελάλησεν αυτοίς: ομοία εστίν Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ζύμη …» (Ταύτα πάντα ελάλησεν ο Ιησούς εν παραβολαίς ΤΟΙΣ ΟΧΛΟΙΣ, Ματθ, 13:34)

Ματθ. 13:43 «τότε ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΙ (όλοι οι δίκαιοι, όχι μόνο 144.000, οι δήθεν εκλεκτοί της Σκοπιάς) εκλάμψουσιν ως ο ήλιος ΕΝ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΑΥΤΩΝ» (δηλαδή στην πνευματική ουράνια βασιλεία, του Πατέρα του εν ΤΟΙΣ ΟΥΡΑΝΟΙΣ)

Ματθ. 13:44 «Πάλιν ομοία εστίν Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ θησαυρώ κεκρυμμένω εν τω αγρώ ...»

Ματθ. 13:45 «Πάλιν ομοία εστίν Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ανθρώπω εμπόρω ζητούντι καλούς μαργαρίτας»

Ματθ, 13:47  «Πάλιν ομοία εστίν Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ σαγήνη βληθείση εις την θάλασσαν …»

Ματθ. 13:52 «Ο δε (Ιησούς) είπεν αυτοίς: δια τούτο πας γραμματεύς μαθητευθείς ΕΙΣ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ όμοιός εστιν ανθρώπω οικοδεσπότη …»

Ματθ, 16 :19-20 «Και δώσω σοι τας κλεις ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ και ο αν δήσης επί της γης, έσται δεδεμένον ΕΝ ΤΟΙΣ ΟΥΡΑΝΟΙΣ και ο εάν λύσης επί της γης, έσται λελυμένον ΕΝ ΤΟΙΣ ΟΥΡΑΝΟΙΣ »

Ματθ. 18:2 «Τις άρα μείζων εστίν ΕΝ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ (ερώτηση των μαθητών του Ιησού Χριστού)

Ματθ. 18:3-5 «Αμήν, λέγω υμίν, εάν μη στραφήτε και γένησθε ως τα παιδία, ου μη εισέλθητε ΕΙΣ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ. Όστις ουν ταπεινώση εαυτόν ως το παιδίον τούτο, ούτος εστίν ο μείζων ΕΝ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ»

Ματθ. 18:23 «Δια τούτο ωμοιώθη Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ανθρώπω βασιλεί»

Ματθ. 19:12 «και εισίν ευνούχοι οίτινες ευνούχισαν εαυτούς ΔΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑΝ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ. Ο δυνάμενος χωρείν χωρείτω»

Ματθ. 19:13-15 «Τότε προσηνέχθη αυτώ παιδία ... ο δε Ιησούς είπεν: άφετε τα παιδία και μη κωλύετε αυτά ελθείν προς με. Των γαρ τοιούτων εστίν Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ»

Ματθ. 19:23 «Ο δε Ιησούς είπε τοις μαθηταίς αυτού: αμήν λέγω υμίν ότι δυσκόλως πλούσιος εισελεύσεται ΕΙΣ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑΝ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ»

Ματθ. 20:1 «Ομοία γαρ εστιν Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ανθρώπω οικοδεσπότη …»

Ματθ. 21:32 «Αμήν λέγω υμίν ότι ΟΙ ΤΕΛΩΝΑΙ και ΑΙ ΠΟΡΝΑΙ προάγουσιν υμάς (πηγαίνουν πριν από εσάς) εις την ΒΑΣΙΛΕΙΑΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» (δηλαδή η Βασιλεία του Θεού είναι για όλους, όχι για λίγους και εκλεκτούς της Σκοπιάς)

Ματθ. 22:2 «ωμοιώθη Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ανθρώπω βασιλεί …»

Ματθ. 23: 14-15 «Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι κλείετε ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑΝ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ έμπροσθεν των ΑΝΘΡΩΠΩΝ (κλείνετε την βασιλεία των Ουρανών μπρος στους ανθρώπους, άρα όλη η ανθρωπότητα έχει προορισμό τη Βασιλεία των Ουρανών, όχι οι λίγοι «εκλεκτοί» της Σκοπιάς !). Υμείς γαρ ουκ εισέρχεσθε, ουδέ τους εισερχομένους αφίετε εισελθείν (Εσείς οι ίδιοι δεν μπαίνετε, αλλά και εκείνους που θέλουν να μπουν ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ!  Ποιος «πονηρός δούλος» εμποδίζει τα μέλη του από τη Βασιλεία των Ουρανών σήμερα;)

Ματθ. 25:1  «Τότε ομοιωθήσεται Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ δέκα παρθένοις …»

Ματθ. 25:34 «τότε ερεί ο βασιλεύς τοις εκ δεξιών (σε ΟΛΟΥΣ που είναι στα δεξιά του): Δεύτε οι ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΙ του Πατρός μου, κληρονομήσατε την ητοιμασμένην υμίν ΒΑΣΙΛΕΙΑΝ από καταβολής κόσμου (ΜΙΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ, πνευματική και όχι δύο, μια στον ουρανό για τους προνομιούχους της Σκοπιάς και μια δεύτερη στη γη, για τους πληβείους της Σκοπιάς)!

Τι συμπεράσματα μπορούμε να βγάλουμε από τη μελέτη του κατά Ματθαίον Ευαγγελίου;

Και ο Ιωάννης ο βαπτιστής (πριν), αλλά κυρίως ο Ιησούς Χριστός ομιλούν για τη Βασιλεία των Ουρανών και αυτήν διδάσκουν, ως προοπτική σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, σε ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ, σε όλα σχεδόν τα κεφάλαια του Κατά Ματθαίον Ευαγγελίου! Σε όλες τις παραβολές, όλοι οι ΔΙΚΑΙΟΙ, όλοι οι ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΙ, όλοι τα μέλη της Εκκλησίας ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ στον «ίδιο τόπο», προορίζονται για τη Βασιλεία του Θεού, του Πατέρα εν Ουρανοίς, τη Βασιλεία των Ουρανών, και χωρίζονται από τους άδικους που απέρχονται σε μια πνευματική κατάσταση μακριά από το Θεό!

2 σχόλια :

  1. Καλές Γιορτές.Το κατεχώρησα στα¨Ορθόδοξης θεματολογίας¨ του Στττ!!... ΕΔΩ http://namarizathema.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια Πολλά Βαγγέλη και ευλογημένα.
    Ευχαριστούμε για την καταχώρηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή